Konservējas marinētā paprika ļoti ātri un viegli, glabājas ilgi, burkas neduļķojas.
Ziemā atvērta burciņa tukšojas vienā mirklī.
Sastāvdaļas:
- 3 kg paprikas,
 - 1,5 glāzes cukura,
 - 2 ēdk sāls,
 - 0,5 glāzes 9% etiķa,
 - 1 glāze augu eļļas,
 - rūgtie un smaržīgie pipari graudos,
 - 1 l ūdens.
 
Gatavošana:
- Sagatavojiet traukus konservēšanai. Burkas un vākus rūpīgi izmazgājiet un sterilizējiet.
 - Paprikas nomazgājiet, attīriet no kātiem un sēklām.
 - Sagrieziet tos šķēlēs.
 
Sagatavojiet marinādi:
- Ūdenī iemaisiet cukuru, sāli, etiķi, augu eļļu un uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai.
 - Piparus sadaliet pa vairākām porcijām. Katru porciju ielaidiet verdošajā marinādē un vāriet zem vāka 5 minūtes no uzvārīšanās brīža.
 - Saliekiet pa burkām rūgto un smaržīgo piparu graudus, papriku, aplejiet ar marinādi un aizvākojiet.
 - Burkas apgrieziet ar vāku uz leju, sasedziet ar dvieli un atstājiet līdz pilnai atdzišanai.
 
Labu apetīti!
